Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Muka, moeder van drie kinderen. Geboren in Rwanda en op 12 jarige leeftijd geadopteerd door een Vlaams gezin. Ik heb PABO gestudeerd en als pedagogisch begeleidster binnen kinderdagverblijven en het onderwijs gewerkt. Mijn hobby’s zijn koken, sporten, dans en muziek beluisteren. Nu is de tijd aangebroken om in het leven verder te gaan als onderneemster.

MukaCariza: vanwaar deze naam?
In mijn kinderjaren woonde ik in Rwanda. Als ik bijna 12 jaar ben, word ik op school door vreemde mensen opgehaald en op het vliegtuig naar Europa gezet. Via illegale adoptie kwam ik bij een Belgisch gezin terecht. Plotseling werd ik Anouk genoemd, ik was mijn hele identiteit kwijt. In het Belgische gezin had ik geen fijne tijd. Ik wist op volwassen leeftijd uit mijn situatie te ontsnappen. Mijn adoptieverleden wil ik nu achter mij laten. Ik gebruik mijn eigen naam, ik wil terug naar wie ik werkelijk ben. Mijn oorspronkelijke cultuur is belangrijk voor mij. MukaCariza betekent “een klein beetje geluk” of “een duwtje in de rug”.

Waarom ben je met MukaCariza begonnen?

Met MukaCariza beoog ik zelfstandigheid, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Het ontbreken hiervan in mijn huidige leven is mijn drijfveer. Ik wil loskomen van mijn huidige financiële afhankelijkheid van instanties.

Het proces van bedenken, ontwerpen en produceren.

Mijn basis ligt in het bedenken en ontwerpen. Mijn inspiratie haal ik uit mijn kinderjaren. Mijn herinneringen uit die tijd vertaal ik in mijn designs en probeer deze toe te passen in modeaccessoires. Voor productie ben ik afhankelijk van anderen.
Het gebied bestrijkt mode accessoires. Mijn voorkeur gaat uit naar tassen en als materiaal leer, koraalstenen en stoffen met eigen ontworpen designs. Mijn designs bestaan uit eigen symbolen die mij doen terugdenken aan mijn kindertijd in Rwanda.

Mijn wensen en dromen voor de toekomst.

Om vanuit mijn bedrijf, uiteindelijk in Rwanda, voor de lokale bevolking, een soort van productie bedrijf op te zetten. Mijn allergrootste droom is dat er in ieder gezin een MukaCariza product aanwezig is.

  • Geen producten in je winkelmand.